25 oktober 06:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom, och ingen har gripits.

22.43 En polispatrull stoppade en bilist på Kindagatan i Linköping efter ett kortare förföljande. Föraren var känd sedan tidigare för att ha kört rattfull. Även denna gång blev han misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott samt grov olovlig körning, och togs med för provtagning. Mannen är i 60-årsåldern. Polisen beslagtog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet.

01.20 En annan polispatrull stoppade en annan bilist efter ett kortare förföljande, då på länsväg 215 i höjd med Kimstad, Norrköping. Föraren, en man i 20-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Polisen beslagtog bilnycklarna tillfälligt även i detta ärende.

Utöver detta har polisen hanterat berusade personer, utfärdat böter för trafikbrott, hanterat en del viltolyckor, och framför allt genomfört kontroller på eget initiativ och åkt på larm från allmänheten, som inte har lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen