25 oktober 06:47, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

22.10 Ett vittne såg ett par personer som gick och lyste in i parkerade bilar i Höreda, Eksjö kommun. De ska sedan ha lämnat i en bil. Polis kom till samhället och fick stopp på en bil som stämde in på signalementet. En person sprang från platsen. Bilen kördes av en man i 45-årsåldern som blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. En passagerare, en man i 40-årsåldern, blev inte misstänkt för brott. Den tredje personen, som sprang från platsen, sökte polisen efter med hund men personen kunde inte hittas.

22.35 Polis larmades till bråk i en bostad på Torpa i Jönköping. Polis kom dit och det framgick att en man hade slagit en kvinna som han har en relation med. Mannen greps, han är i 35-årsåldern. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad.

01.24 En polispatrull stoppade en bilist för kontroll på Odengatan i Jönköping. Föraren, en man i 35-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Han togs med för provtagning. En man i 25-årsåldern som satt som passagerare blev misstänkt för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Polisen beslagtog bilnycklarna tillfälligt för att förhindra fortsatt brottslighet.

Utöver detta har polisen genomfört en mängd kontroller på eget initiativ och efter larm från allmänheten, som inte har lett till brottsmisstankar, hanterat berusade personer, viltolyckor, m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen