26 oktober 09:00, Trafikolycka, vilt, Stockholms län

Under morgonen har fyra trafikolyckor som innefattar vilt rapporterats till polisen. Läs mer om hur du gör om du kolliderar med vilt.

Mellan kl 03-09 har fyra trafikolyckor innefattande vilt inträffat i Stockholms län. Det är inte fler än vanligt utan som en vanlig höstmorgon i länet.

Kl 04.21 ser en förare i Brottby, Vallentuna en påkörd älg. Den har blivit påkörd av annan förare som avvikit från platsen. Det kommer i detta ärende skrivas en anmälan om smitning då man ska ringa 112 då man krockat med vilt (se mer information vad du ska göra i länk nedan).

Kl 05.18 har en förare krockat med ett rådjur i Bro i Upplands-Bro.

Kl 08.16 har en förare kört på ett rådjur söder om Rimbo.

Kl 08.40 har en förare kört på ett rådjur på Ekerö.

Enligt § 26 i Jaktlagen och § 40 i Jaktförordningen måste en sammanstötning mellan motorfordon och björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn rapporteras till polisen även om djuret inte är synbarligen skadat.

Platsen för sammanstötningen måste också markeras. Att inte anmäla en sammanstötning är straffbart och belagt med böter.

Det vilt som du har kolliderat med kan antingen ligga dött på plats eller ha gått vidare mer eller mindre skadat. Skadat och trafikdödat vilt ska omhändertas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen