27 oktober 08:05, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan) och totalt åtta personer har omhändertagits på grund av berusning enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

22.51 Polis larmades om en misshandel i området Vallby, Eskilstuna. Misshandeln skulle ha skett inomhus under en fest. Polis och ambulans beordrades till platsen och en skadad man anträffades. Mannen, som är i 50-årsåldern, hade skador i ansiktet och fördes till sjukhus i ambulans. En person, en man i 30-årsåldern, greps på platsen. Han greps misstänkt för misshandel.

23.11 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en skola i centrala Eskilstuna. En obehörig person skulle befinna sig i källaren. Polis åkte till platsen och en man anträffades i lokalerna. Mannen, som är i 55-årsåldern, misstänks för stöld genom inbrott och en anmälan har skrivits. Mannen omhändertogs för berusning, enligt LOB.

00.17 Polis larmades med anledning av en misshandel i en bostad i Mariefred, Strängnäs. En man hade misshandlat en kvinna. Polis åkte till platsen och mannen, som är i 65-årsåldern, greps misstänkt för misshandel. Kvinnan ska inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans.

00.31 Polis larmades med anledning av ett större bråk mellan flera personer på Vikingavallen, Strängnäs. Polis och ambulans beordrades till platsen. Bråket, som var mellan ungdomar, pågående när polis kom till platsen. Situationen lugnade sig och polisen har hållit en del förhör och tagit upp ett antal anmälningar om misshandel. En person omhändertogs och lämnades över till vårdnadshavare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen