28 oktober 07:56, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En bilist i Luleå misstänks för grov olovlig körning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:36 Olaga intrång/hemfridsbrott, Luleå
Polisen får samtal om att en för anmälaren obekant person befinner sig i ett hus där anmälaren är kattvakt. Polisen åker till platsen, avvisar personen och upprättar en anmälan gällande olaga intrång/hemfridsbrott.

22:50 Brand, Älsbyn
Polisen kallas ut till en brand i ett flerfamiljshus. Det har brunnit i en lägenhet. Ingen person ska ha skadats, men samtliga lägenheter i huset har fått vatten- eller rökskador och lägenheten där branden startade är totalskadad. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning och en anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

22:50 Trafikbrott, Luleå
Polisen kontrollerar ett fordon. Då strålkastare fram är ur funktion får föraren en ordningsbot.

23:28 Rattfylleri, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en förare som får blåsa i polisens sållningsinstrument. Då föraren blåser positivt hålls förhör och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

05:21 Trafikolycka, Luleå
Polisen får samtal om en singelolycka på gamla Gäddviksbron där en bil kört in i räcket. Inga uppgifter om personskador. Polisen åker till platsen och upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen