Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

29 oktober 00:29, Rattfylleri, Mönsterås

En man gripen efter förföljande, E22 Blomstermåla.

Polispatrull väljer att kontrollera ett fordon som färdas på E22:an i Blomstermåla.

Föraren väljer att inte stanna, ett förföljande inleds. Förföljandet pågår i ett antal minuter där föraren kör över tillåten hastighetsgräns. Till slut blir det stopp på aktuellt fordon och föraren grips misstänkt för en rad olika brott.

Det rör sig om en man född -76. Mannen saknade behörighet att köra fordonet och uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan. I fordonet anträffades misstänkta brottsverktyg för dieselstöld.

Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning, brott mot knivlagen, förberedelse till stöld samt för att ej ha stannat på polismans tecken. Fler rubriceringar kan tillkomma.

En anmälan är upprättad. Bilen bärgades från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen