Uppdaterad 29 oktober 13:33

29 oktober 06:49, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

02.33 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till Hagagatan, Hillerstorp, med anledning av en brand i en bostad i ett flerfamiljshus. Räddningstjänst släckte branden och misstanke uppstod om att branden var anlagd. En person, en man i 30-årsåldern, greps och fördes till polisstationen. Mannen är i nuläget misstänkt för mordbrand. Den eldhärjade lägenheten har spärrats av i väntan på polisens tekniker.

Uppdatering 11.24: Efter att förhör har hållits med den misstänkt har nu jouråklagare Klas Hellgren fattat beslut om att anhålla mannen, som är i 30-årsåldern, som skäligen misstänkt för mordbrand. Häktningsframställan ska vara inlämnad till tingsrätten senast 2019-11-01 klockan 12.00 / Thomas Agnevik

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen