29 oktober 12:17, Övrigt, Motala

Ökad risk för biltillgrepp i Motalatrakten.

06.23 polisen fick samtal om att en bilägare saknade sin svarta Volvo XC60 från parkeringsplatsen vid huset i Varamon. Polisen har påbörjat en utredning om tillgrepp av fortskaffningsmedel alternativt stöld och bilen är efterlyst och efterspanad.

Polisen har vid tidigare stölder sett ett mönster att det ofta stjäls flera bilar, 2-3 st i samma område under en kortare tid och därför vill polisen varna bilägare för den risken de närmaste dagarna. Ofta har de stulna bilarna ett så kallat keyless-sytem som gör det möjligt att stjäla bilen med hjälp ett relä.

Vid tidigare stölder har iakttagelser gjorts av minst två personer, ofta cyklande med väska/ryggsäck. Tipsa gärna polisen direkt om du ser personer som stämmer på detta.

Polisen manar till skärpt uppmärksamhet bland de bilägare som ställer sina bilar obevakade utomhus. Vid misstanke om precis nyligen inträffad stöld, risk för eller pågående stöld bör man omedelbart ringa polisen på 112 för att öka möjligheten för polisen att gripa gärningspersonerna. I andra fall kontaktas polisen lämpligen på 114 14.  

Polisen lämnar gärna råd och tips på hur man bäst skyddar sig mot denna typ av brottslighet. Läs mer om dessa tips i länken nedan. Det säkraste sättet att förvara sin bil är i låst garage men även rattkrycka, larm och märkDNA kan ha effekt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen