Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

30 oktober 12:30, Stöld, Västmanlands län

De butiksstölder som inkom till RLC under onsdagen.

En vanlig vardag hanterar polisen flera butiksstölder. Onsdagen den 30/10 är inte på något vis speciell utan tvärtom ganska typisk. Nedan följer de stölder som inkom till RLC (eventuella stölder som anmälts via 11414/PKC är alltså inte inräknade).

Kl 12:30 meddelar ordningsvakter på Punkt i Västerås att de gripit en man född -92 för stöld och satt på honom bojor. Mannen har varit inne i en butik och stulit en billig keps som han satt på sig, sedan har han gått in i en annan butik och bytt ut den billiga kepsen mot en dyrare modell. Tilltaget upptäcktses av allmänhet och ordningsvakterna tillkallades.

Kl 13:37 ringer en livsmedelsbutik på Kopparbergsvägen i Västerås polisen efter att en man stulit två läskedrycker. Personal följde efter mannen och grep honom utanför. Mannen uppgav först att han är 19 år gammal, men vid kontroll visade han sig vara i 30-årsåldern.

Kl 15:57 anmäler väktare att de gripit en man född -97 för stöld från en butik på Hallsta gårdsgata i Västerås. Mannen hade gått in i en provhytt där han klädde på sig en t-tröja under sina egna kläder och sedan försökt lämna butiken utan att betala. Mannen blev även misstänkt för brott mot knivlagen då han bar kniv.

Kl 18:41 har en man född -01 stulit pastasås för 17 kronor i en livsmedelsbutik på Berggatan i Sala. En butikskontrollant såg stölden och grep mannen när han passerat kassalinjen.

Kl 19:06 har en kvinna född -83 gripits av väktare för stöld i en butik på Krankroksgatan/Erikslund i Västerås. En anmälan om ringa stöld kommer att skrivas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen