04 oktober 07:29, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.56 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.03 vid en rutinkontroll av en bilist på riksväg 40 i Nässjö uppvisade föraren ett utländskt körkort med annat namn. Polisen misstänker mannen, som är i 30-årsåldern för missbruk av urkund på grund av uppvisandet av körkortet, samt för olovlig körning då mannen har bott i Sverige i mer än ett år och inte har svenskt körkort.

05.07 polisen fick samtal om att ett vildsvin var påkört på riksväg 40 vid Ekhagen. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att ett vildsvin dött, troligen på grund av påkörning av en bilist som lämnat platsen utan att anmäla händelsen till polisen. Vid polisens undersökning på platsen anträffades en tappad registreringsskylt som är tagen i beslag. Brottsmisstanke finns angående smitning från trafikolycka och jaktbrott.

05.35 viltolycka, bilist som kört på en älg på länsväg 895 vid Bellö, Eksjö. Ingen personskada men älgen blev skadad och spårades av eftersöksjägare.

06.13 viltolycka, bilist som kört på en älg på länsväg 931 vid Tenhult, Jönköping . Ingen personskada men älgen blev skadad och spårades av eftersöksjägare.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen