Uppdaterad 05 oktober 10:17

05 oktober 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

00.16 Rån, Uddevalla
I Dalaberg har en man blivit slagen och rånad på kontanter av tre personer. En av gärningsmännen har en kniv. Det finns inga uppgifter om allvarliga personskador men målsägande har förts till sjukhus med ambulans. Efter rånet springer gärningsmännen från platsen, i nuläget är ingen gripen.

01.13 Rån, Göteborg
I Kungsparken har en person blivit rånad på sin plånbok av tre unga män, varav någon med kniv. Inga personskador. Gärningsmännen springer mot Pedagogen och polis som söker i området anträffar en man som stämmer in på signalementet. Mannen som har på sig målsägandes tillhörigheter grips misstänkt för rån.

02.05 Stöld, Lerum
Larm om inbrott på ett företag i Stenkullen. En bil som lämnat platsen stoppas i Partille och de fyra personerna i bilen grips misstänkta för stöld. I bilen finns gods som misstänks vara stulet och detta tas i beslag.

04.26 Rån, Göteborg
På Storgatan blir en person rånad på sin halskedja av fyra personer, varav någon med kniv. Inga kända personskador. Polis söker efter gärningsmännen i området och flera personer kontrolleras. I nuläget är ingen gripen.

05.44 Försök till mord, Skövde
I Norrmalm har någon skjutit in i en lägenhet och en ruta har krossats. Det har befunnit sig personer i bostaden men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt. Platsen spärras av och kommer att undersökas av tekniker. I nuläget är ingen gripen. Uppdatering kl. 10.09 Lägenheten samt vägen som löper utanför är forfarande avspärrade för den tekniska undersökningen. Dörrknackning pågår i området och förundersökningen fortskrider med förhör samt inre spaning. Det är ännu ingen gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen