05 oktober 08:01, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott.

00.24 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en byggnad i Reftele. När räddningstjänst kom fram till platsen var det en fullt utvecklad brand och det fanns spridningsrisk till andra byggnader. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand eftersom brandorsaken är oklar. Avspärrningar har upprättats och polisens tekniker kommer att undersöka platsen.

00.49 Polisen stoppade ett fordon för kontroll i Nässjö kommun. Vid kontrollen greps två personer misstänkta för vapenbrott. De båda personerna anhölls senare av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen