Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

09 oktober 06:50, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills hanterat ett 20-tal rutinärenden detta dygn, huvuddelen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.32 i samband med en rutinkontroll av en bilist på riksväg 55 i Länna uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Den som misstänks är en kvinna i 30-årsåldern och hon fick följa med för provtagning och förhör.

02.29 ett vaktoblag ringde till polisen om att de hade fått inbrottslarm från Vilsta raststuga på Vasavägen 80 i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och träffade på två män som kontrollerades. Det gick inte att se att något inbrott i raststugan ska ha skett men en av männen hade med sig kopparkabel, som polisen misstänker kan vara stulen. En utredning om stöld påbörjades, kopparkabeln togs i beslag och den misstänkte, en man i 50-årsåldern förhördes som misstänkt för stöld. Han hade också en kniv med sig och misstänks därför också för brott mot knivlagen. Kniven togs också i beslag.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen