Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 09 oktober 11:18

09 oktober 06:52, Brand, Eskilstuna

Brand i byggnad.

06.16 SOS-larm till polisen om att det ska brinna i en byggnad på Nyhallsvägen i Eskilstuna.

06.28 polisen är framme på platsen.

06.33 polisen börjar spärra av ett område omkring ett förråd/garage som brinner. Detta görs med tanke på explosionsrisk på grund av gastuber som ska finnas i byggnaden som brinner. 

07.50 på grund av att järnvägsspåret ligger inom några tiotals meter från brandplatsen har tågstopp begärts hos Trafikveret. Läs på trafikverkets hemsida om hur tågtrafiken påverkas.

Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats.

09.10 räddningstjänsten har för avsikt att använda en större modell av containrar för att bygga en skyddsbarriär vid brandplatsen där gastuberna ligger. Polisen kommer att biträda och eskortera en större truck som kommer att köras till brandplatsen från Silverdalsvägen. Denna transport kommer att påverka trafiken tillfälligt på Silverdalsvägen - Folkestaleden - Hällbyvägen - Nyhallsvägen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Inledningsvis finns det ingen misstänkt i förundersökningen.

09.19 containertransporten påbörjas nu.

09.25 polisen biträder nu räddningsledaren med att evakuera bostäder i närområdet omkring brandplatsen.

11.10 fyra hus kommer att vara evakuerade till i morgon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen