Uppdaterad 01 september 11:28

01 september 09:27, Motorfordon, stöld, Säffle

En husbil är stulen i Säffle.

En person ringer till polisen och uppger att en person precis slagit sig in hans husbil och kört från platsen. Troligtvis tjuvkopplade personen husbilen.

Anmälaren uppger att han ställde sig framför fordonet för att förhindra att personen, troligtvis en man, skulle köra från platsen. Personen som stulit husbilen körde dock iväg ändå. Anmälaren var tvungen att flytta på sig så att han inte blev påkörd.

Det kan eventuellt finnas ett samband med stölden i gästhamnen tidigare under morgonen och polisen är på plats och undersöker saken.

UPPDATERING kl. 11.25

En person, en man i 30-årsåldern, är frihetsberövad som misstänkt för stöld av husbilen. Mannen skall ha varit inblandad i en olycka i höjd med Avelsäter och när polisen kom till platsen kunde han frihetsberövas. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Polisen kommer nu att föra mannen till polisstationen för att hålla förhör med honom och därefter kommer en åklagare att besluta om han skall vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen