11 september 06:00, Sammanfattning natt, Västra götalands län

Det har varit en normal natt och förutom sprängningen vid Bankomaten i Borås har inga större händelser rapporterats till polisen.

22.44 Göteborg, bilbrand
Vid Ejdergatan i Olskroken är mdet en person som krossar en ruta på en parkerad bil och slänger in någon brännbar vätska i bilen och tänder på. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse.

23.02 Borås, rånförsök
Vid Bergslenagatan på Knalleland är det några killar som försöker tilltvinga sig en elcykel av en man. Denne vägrar att lämna ifrån sig cykeln och blir då slagen i ansiktet. Killarna springer från platsen och mannen var inte i behov av sjukhusvård.

23.33 Skara, inbrott
Vid Rödjorna grips två personer under pågående inbrott på en anläggning.

01.36 Vänersborg, inbrottsförsök
Två personer observeras av vittnen när de försöker ta sig in i Vassbottens Bils lokaler. När polis kommer till platsen konstateras att en ruta är krossad men ingen har varit inne i lokalen. Näre rutan krossades utlöstes larmet som troligvis skrämde tjuvarna.

01.44 Borås, försök till Grov Stöld
Ett flertal personer hör en hög smäll vid Sjöbo Torggata och larmar polisen. Det visar sig att någon har sprängt Bankomaten vid Swedbank i ett försök att komma åt kontanter utan att lyckas. Bankomaten är kraftigt demolerad och det har varit rökutveckling på platsen. En yngre man grips i närområdet på en moped som varit synlig vid platsen. När mannen greps var det en annan person som sprang från mopeden. Mopeden, en telefon och kläder tas i beslag. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen