11 september 07:57, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:47 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Bergnäsbron, Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 18-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon tas med för provtagning. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt narkotikabrott, eget bruk. Förhör hålls och bilnycklarna tas i beslag med stöd av Polislagen (PL24§). Kvinnan skjutsas sedan hem.

01:19 Drograttfylleri, Luleå
Efter ett kortare förföljande stoppar och kontrollerar polisen en personbil i Lulsundet. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han tas med för provtagning. Mannen, som är i 30-årsåldern, saknar också körkort. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, narkotikabrott, eget bruk samt grov olovlig körning.

02:04 Grov misshandel, Överkalix
Polis beordras till en bostad i Överkalix kommun med anledning av en misshandel. En kvinna har blivit misshandlad av en man, brottet rubriceras som grovt. Kvinnan förs till sjukhus med ambulans. Mannen, som är 20-årsåldern, grips och anhålls senare misstänkt för gärningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen