12 september 06:37, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 40-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, i samband med kontroll av ett fordon i Linköping. Se händelse nedan.

00.10 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Linköping
En polispatrull hamnade bakom en skåpbil som saknade belysning bak. När man försökte stoppa föraren för att säga till om detta började bilen köra underligt. Hastigheten pendlade mellan 60 till över 100 km/h, och skåpbilen var flera gånger över i mötande körfält. Ytterligare en polispatrull anslöt och till slut kunde man få stopp på skåpbilen i Tornby, Linköping. Detta sedan den kört rakt fram i en rondell, och flugit in i en flaggstång – innan färden tog stopp mot en sten. Två personer satt i bilen. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri, vid provtagning uppmättes 1,6 promille alkohol i utandningsluften. Det finns även misstankar om att föraren var narkotikapåverkad. Vid kontroll av fordonet upptäcktes att det var stulet, och att det var lastat med en cykel som var anmäld stulen. Båda personerna greps, och anhölls senare under natten av åklagare, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. De misstänkta är båda män, i 20-årsåldern respektive 35-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen