Uppdaterad 12 september 14:17

12 september 12:46, Kontroll person/fordon, Linköping

Polis undersöker föremål på Universitetsområdet.

11:44 Polisen tog emot information om att ett föremål anträffats i anslutning till Linköpings universitet på Vallaområdet. Det gick inte att direkt utesluta att föremålet är ofarligt och polis beordrades till platsen för att undersöka vad det är för föremål.

12:41 Polisen har upprättat avspärrningar på området under tiden man arbetar på platsen.
Polisen har inte tagit några beslut om att utrymma lokaler i nuläget. Avspärrningarna görs som en försiktighetsåtgärd till dess att man vet vad det rör sig om för föremål.

13:00 Föremålet som är anledningen till avspärrningarna är en blinkande dioder som hänger som ut från en brevlåda.

13:16 Polisens nationella bombskydd kommer att åka till platsen och avspärrningarna kommer eventuellt att utökas.

14:05 Polisen kunde öppna brevlådan med utstickande dioder. I brevlådan fanns en helt ofarlig blinkande dioder som ha funnits i stort antal i samband med festligheter på universitetsområdet tidigare i veckan. Ärendet kom till sin lösning så pass snabbt med anledning av att en person kontaktade polisen efter att ha läst om polisens beskrivning av föremålet i media. Han berättade att han slängt en dioder i vad han trodde var en papperskorg.

Avspärrningarna hävdes. Det finns ingen misstanke om brott.


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen