13 september 00:41, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

23:22 Brand, Umeå
SOS får samtal om en brand i fordon i Umeå hamn, Holmsund. Det är en förbipasserande som larmat och det ska, enligt de första uppgifterna, brinna med öppna lågor. Vid 23:30-tiden meddelas att branden är släckt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas för vidare utredning.

02:27 Stöld/inbrott, Umeå
Polis beordras till en restaurang vid kajen i Umeå med anledning av en stöld. En bil med fyra personer har kommit till restaurangen och stulit alkohol, och sedan lämnat platsen i bilen. Två timmar senare får polisen samtal om en dikeskörd bil i Universitetsrondellen (E4). Bilen är densamma som användes i samband med stölden. Fyra män sågs springa från platsen, men ingen finns på plats när polis kommer dit. Patruller söker i området, men utan att anträffa personerna. Bilen bärgas från platsen. En anmälan om stöld, samt en anmälan om vårdslöshet i trafik upprättas. Polisen är intresserad av iakttagelser i områden kring Universitetsrondellen vid 04-05-tiden på morgonen. Ring polisen på 114 14 eller lämna ett tips via webben (länk nedan).

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen