Uppdaterad 13 september 15:40

13 september 11:18, Misshandel, Eskilstuna

Flera oprovocerade misshandlar av kvinnor utomhus har anmälts.

Sedan i måndags har polisen upprättat flera anmälningar gällande misshandlar i Eskilstuna där polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsperson. Än så länge har fem personer lämnat uppgifter om att de helt oprovocerat har blivit slagna i ansiktet eller spottats i ansiktet av en man de inte känner.

De anmälda brotten har skett uteslutande på Söder i Eskilstuna, förutom ett som skett i centrum.

De som har utsatts för detta är alla kvinnor i olika åldrar som har gått till fots. Gärningspersonen som antingen varit gående eller cyklat, har ibland fått kvinnornas uppmärksamhet genom att ha knackat dem på axeln eller liknande.

De kvinnor som har utsatts har lämnat ett enstämmigt signalement; man 25-30 år, 175-180cm lång, normal kroppsbyggnad och mycket mörkhyad. Han har varit klädd i gröna byxor och svart/mörk jacka med röda eller bruna inslag på sidorna. Mannen har ibland burit en mörk keps och då han haft en cykel med sig beskrivs den som en mörk herrcykel.

Polisen vill uppmärksamma kvinnor på det här tillvägagångssättet för att förhindra att fler personer drabbas. Polisen söker kontakt med personer som har uppgifter att lämna om mannen eller händelserna, eller om du blivit utsatt men inte gjort en polisanmälan. Ring då polisen på 114 14, eller vid pågående brott 112.

----

14.31 Polisen fick samtal om ytterligare ett fall med samma tillvägagångssätt och samma signalement. Den här gången var det en kvinna i 25-årsåldern som drabbades. En man kom upp bakifrån och slog henne över käken. Detta ska ha hänt i centrala Eskilstuna, mannen ska efter misshandeln ha gått in på Careliigatan i riktning mot polishuset. Polisen sökte direkt efter larmet efter mannen, men utan lyckat resultat. Polisen upprättar en anmälan om misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen