14 september 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.44 Göteborg, föregivande av allmän ställning
På Björsareds Genväg har en privatperson blivit stoppad av en bilist med blåljus i framrutan. Mamman till han som blivit stoppad tyckte det var konstigt och ringde därför polisen. Hennes son hade blivit stoppad och fått visa sitt körkort. Bilen larmas ut och kan efter en halvtimme stoppas på Rågårdsvägen. Föraren, en man i 20-årsåldern, rapporteras för föregivande av allmän ställning och blåljuset tas i beslag.

02.36 Lysekil, rattfylleri
På länsväg 162 i Brodalen stoppas en man i 40-årsåldern på moped. Han saknar körkort och blåser positivt. Han tas med för vidare provtagning och rapporteras för rattfylleri samt grov olovlig körning.

02.47 Lindome, personrån
I Dotegården har en man i 40-årsåldern blivit upptryckt mot ett träd av tre män med huvor uppdragna. De tvingade av honom hans vigselring, klocka samt hörlurar. Inga vapen synliga och inga personskador. Männen försvann i riktning mot Lindome station och polisen har letat efter dem med bl a hund men ingen har gripits.

03.25 Borås, drograttfylleri m.m.
I Trandared stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 20-årsåldern, visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Han rapporteras för drograttfylleri samt eget bruk av narkotika.

05.14 Göteborg, personrån
Vid hållplats Kviberg har en man i 20-årsåldern blivit rånad på mobil, plånbok samt bostadsnycklar. Han har fått en smäll i huvudet men blev inte skadad. Oklart hur många rånarna var och inga vapen synliga. Ingen gripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen