Uppdaterad 17 september 12:37

17 september 06:27, Farligt föremål, misstänkt, Trollhättan

En man hittar vad han tror kan vara ett farligt föremål på Torngatan, föremålet hittas utomhus och mannen ringer polis.

En avspärrning görs och nationella bombskyddet tillkallas, i väntan på bombskyddet evakueras några närliggande lägenheter.

Kl 08.57: En förundersökning inleds gällande grovt olaga hot samt brott mot brandfarliga och explosiva varor. Nationella bombskyddet är på plats.

Övriga insatser som polisen gör:
När föremålet är omhändertaget kommer polisen att påbörja informationsinsatser i området.
Polisen kommer att finnas på plats med trygghetsskapande åtgärder kring skolan och i området under dagen.
Dörrknackning kommer att ske i området.
Polisen kommer att göra en teknisk undersökning på plats.
Polisen har en dialog med skolledningen.

Kl 10.32: Det misstänkt farliga föremålet är säkrat och kommer undersökas av tekniker innan det forslas bort från platsen. Den bil som förmålet hittades i kommer att tas i beslag för teknisk undersökning. Ingen person har kommit till skada och utredningsarbetet fortsätter. I nuläget finns ingen misstänkt och ingen är heller gripen.

Kl 11.23: Avspärrningen är borttagen, teknikerna är klara på plats och bilen är bärgad. Polis finns kvar i området och knackar dörr för att prata med boende. Tips och uppgifter som kan vara av värde för polisens utrednings- och spaningsarbete kan dessutom ringas in till 114 14.


 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen