Uppdaterad 19 september 15:48

19 september 09:33, Olaga hot, Valdemarsvik

Polisens arbete efter att hotfulla brev inkommit till Valdemarsviks kommun.

Under onsdagen tog Valdemarsviks kommun emot hot som riktar sig mot skolverksamheten i kommunen. Hoten har framförts via brev.

Polisen samverkar med Valdemarsviks kommun och polisens bedömning är att det inte finns anledning att hålla skolor stängda med anledning av hoten.

Polisen var på plats under onsdagen och brev har tagits i beslag. En utredning om olaga hot är påbörjad, och polisen jobbar med att få fram vem som har framfört hotet. Att formulera ett hot på det här sättet är ett allvarligt brott, oavsett om det finns en risk för att hotet blir verklighet eller inte.

Polisen har förståelse för att personer kan känna sig oroliga och kommer därför att finnas på plats i Valdemarsvik.  

UPPDATERING

15:40 Utredningen gällande hotet fortsätter. De brev som har tagits i beslag har skickats till Nationellt forensiskt centrum för analys. Ännu har ingen person frihetsberövats och det finns ingen misstänkt för hoten. Polisen planerar att fortsätta finnas på plats i Valdemarsvik för att minska oron bland de boende.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen