02 september 04:14, Stöld/inbrott, Grums

Flera inbrott har skett i Flokerud.

Polisen får samtal från ett väktarbolag om att det är ett pågående inbrott i en bostad. När polisen kommer till platsen kan man se att en altandörr är uppbruten. En del elektronik verkar vara stulet.

Den eller de som har gjort inbrottet verkar ha försvunnit från platsen i en bil.

En av patrullerna som är på väg för att leta efter eventuella gärningspersoner möter en bil i korsningen E18/E45 i riktning mot Segmon. Patrullen vänder om men hinner inte ikapp bilen.

Något senare, strax efter klockan 4, får vi samtal om att det har varit ett inbrott på en camping i Borgvik.

Strax därefter hittar polisen den bil som tidigare kört ifrån dem, den står i Segmon. I bilen kan patrullen se att det ligger misstänkt stöldgods.

Hund kommer till platsen och börjar spåra.

Strax därefter ringer en man och säger att han befinner sig i Slottsbron. Patrullen åker till platsen och hittar på mannen tillsammans med en kvinna. De båda stämmer in på aktuellt signalement från inbrottet i Flokerud.

De båda personerna, båda i 35-årsåldern, blir frihetsberövade och körda till polishuset för förhör.  Därefter kommer en åklagare att fatta beslut om de skall var fortsatt frihetsberövade eller inte.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen