02 september 05:48, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson/Anna Göransson.

Kl 22.01 Göteborg, trafikolycka med personskada/brottsmisstanke
Polis och ambulans larmas till Norra Ligården där en person ska ha kört omkull på en mc/moped. Vittnesuppgifter från platsen talar om att föraren ska ha kört vårdslöst rakt in i en stillastående bil, troligen utan hjälm eller övrigt skyddsutrustning. Föraren körs till Sahlgrenska sjukhuset före det att polis anländer. Oklart skadeläge, möjligen medvetslös. Föraren är troligen ägare av den aktuella mc:n.  

Polisen beslagtar den mc som är aktuell. Polisen upprättar anmälan om vårdslöshet i trafik och misstänkt rattfylleri. Tillståndet då det gäller föraren är fortfarande oklart.

Kl 22.58 Göteborg, grov misshandel
Polis och ambulans lamas till ett garage vid Smyckegatan där det enligt vittnen ska pågå ett större slagsmål. Enligt vittnen så ska det involvera ca 15 personer. Det omnämns även att någon eller några ska vara knivskadade. På platsen finner polisen först en man som har relativt allvarliga skador, skador på huvud, axel mm. Det handlar troligen dock inte om knivskador. Ytterligare en person uppges ha varit på plats vid tillfället, en kvinna som har en relation till den skadade. Även hon har några skador dock inte i samma omfattning som mannen.

Polisen får en kortfattad version av vad som inträffat på platsen, den skadade har blivit överfallen av ett antal yngre män som varit maskerade mm. Polisen har sökt i närområdet med bl a hund efter de gärningsmän som utfört misshandeln, dock utan att någon har kunnat gripas. Vid tillfället fanns även helikopter på plats.

Platsen för brottet spärras av för teknisk undersökning. Anmälan upprättas med rubricering grov misshandel och ev. olaga tvång. Ytterligare en anmälan upprättas då det gäller kvinnan, den rubriceras misshandel.    
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen