Uppdaterad 03 september 05:30

02 september 09:30, Försvunnen person, Haparanda

Pojken är återfunnen vid liv

Sökandet fortsätter efter den 15-årige pojke som varit saknad av anhöriga sedan lunchtid i fredags. Flera patruller, däribland hundförare, deltar i sökandet och polishelikopter kommer att ansluta.

Pojken brukar ibland gå längs vägar i området runt Haparanda och kan upplevas ha ett avvikande beteende. Han har varit saknad vid tidigare tillfällen och då anträffats längs vägar i området. 

Polisen är fortsatt mycket intresserad av allmänhetens hjälp. Tips och iakttagelse lämnas till Polisen via telefonnummer 114 14 eller i akuta fall 112.

Pojken är cirka 180 centimeter lång, väger runt 70 kilo, har normal/smärt kroppsbyggnad och mörkt hår. Vid försvinnandet bar han ljusblå jeans, vit t-shirt, ljusblå vindjacka, beiga/bruna skor och svart datorväska.

Uppdatering 10:00
Polisen vill uppmana boende i och omkring Haparanda/Nikkala att söka igenom lador och uthus för att se om pojken kan befinna sig där.

Uppdatering 11:30
Polishelikopter deltar i sökandet. Hemvärnet kommer att ansluta under eftermiddagen.

Polisen har fått in några tips som kommer att kontrolleras. Vi är fortsatt intresserade av hjälp från allmänheten.

Uppdatering 13:20
Nu har polisområdet fått ärendet och kommer att fortsätta utan förändrad styrka i söket efter den försvunne 15-årige pojken. Oklart än i vilken omfattning som externa resurser kommer att delta i sökandet. På plats finns såväl helikopter som hundpatrull utöver ordinarie fotpatrull.

Uppdatering kl 17.50

Under dagen har polisen bearbetat inkomna tips och ute på platsen har man gjort vissa fynd som kommer att analyseras. Polisen kommer under kvällen och natten att ta hjälp av såväl Försvarsmakten samt frivilliga organisationen Missing People samt fortsätta eftersöket med oförändrad polisiär styrka.

Polisen jobbar på en bred front och har inlett en förundersökning om försvunnen person under lagen om skydd mot olycka (LSO).

Polisen är tacksam för alla tips som inkommit och kommer fortsatt att kontrollera dessa. Lämna tips genom att gå in på webben eller ring 11414.

Mediekontakt: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 070- 2525673

Uppdatering 20190903 kl 05:15

Den försvunna pojken är åter, han hittades vid liv längs Salmisvägen. Han är förd till sjukhus för kontroll av sjukvården. Pojken hittades efter ett tips från allmänheten.

/ RLCB David Levy

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen