Uppdaterad 20 september 13:39

20 september 04:29, Detonation, Lund

Bil exploderat i ytterområde i Lund

04.30 fick polisregionens ledningscentral flera uppringare angående explosion/hög smäll i ett ytterområde i Lund. Polis var snabbt på plats och kunde konstatera att en bil sprängts.

Platsen är nu avspärrad i avvaktan på att nationella bombskyddet skall säkra platsen. Därefter kommer kriminaltekniker att göra en brottsplatsundersökning i syfte utröna vad som hänt och om någon kan misstänkas.

Förhör hålls med personer i närheten, ingen är gripen för brottet och ingen person är skadad.

Uppdatering 08:45

Teknikerna var klara på platsen vid 07:47 och bilen kommer att bärgas från platsen. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering 10:54

I nuläget ser polisen inget samband med detonationen på Arkeologvägen och tidigare händelser i Lund. Ärendet utreds som en isolerad händelse där vi fortsatt är intresserade av iakttagelser från allmänheten. Under dagen kommer polisen att ha en hög närvaro och tillgänglighet i Gunnesbo-området och polispersonal kommer även att finnas på plats på Stortorget under dagen för att ta emot tips och information om händelsen.

Frågor om händelsen från media besvaras av presstalesperson Jimmy Modin som nås på telefonnummer 070-289 86 19.

Uppdatering 13:38

Polisen vill komma i kontakt med personer som rört sig i området vid tiden innan detonationen. Alla vittnesmål är av intresse. Kontakta polisen telefon 114 14.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen