20 september 08:02, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med många ärenden i Skellefteå kommun. I övriga länet har det varit lugnt. 

En person i Umeå har omhändertagits för fylleri och överlämnats till Tillnyktringsenheten. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser

23:51 Brand, Jörn
Polisen får ett larm om en övertänd bil  i Jörn utanför Skellefteå. Räddningstjänsten har varit på plats för släckningsarbete.

01:32 Drograttfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på riksväg 95 utanför Boliden. Föraren, en man i 20-årsåldern, tas med för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 
En anmälan upprättas gällande drograttfylleri. Mannen misstänks också för grov olovlig körning då han kört bil utan behörighet. Samt ringa narkotikabrott. Bilen tas i beslag enligt TBL7§ för att förhindra fortsatt brukande.

03:50 Inbrott, Burträsk
Polisen kontaktas gällande ett inbrott i kontorslokaler i Burträsk. Den okända gärningspersonen har troligen tagit sig in via dörren. Polisen åker till platsen men då finns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

04:15 Brand, Skellefteå
Polisen larmad om en bilbrand i Sjungande dalen. Det rör sig om en fullt utvecklad bilbrand men det bedömdes inte finnas någon spridningsrisk. Räddningstjänst var på plats. Polisen ska till platsen.

04:30 Inbrott, Skellefteå
Polisen beordras till en butik i centrala Skellefteå med anledning av att ett inbrottslarm har gått. Polisen har varit på plats. Bland annat har tobak tillgripits. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

05:20 Trafikkontroll, Umeå
har haft en trafikkontroll på Västra Esplanaden. Hastigheten kontrollerades på sträckan där hastighetsbegränsningen är 40 kilometer i timmen. Två personer fick sina körkort omhändertagna för hastighetsöverträdelser.

05:37 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har haft en trafikkontroll på E12 på Ersboda. Nykterheten kontrollerades. 40 förare fick blåsa i sållningsinstrumentet och alla var nyktra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen