Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 21 september 12:40

21 september 08:18, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet, 00-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Ett antal personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Bland annat har polisen genomfört hastighetskontroller i Kiruna och Gällivare kommuner.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:03 Trafikolycka, Pajala
Polis kontaktas gällande en singelolycka på länsväg 392 strax söder om Korpilombolo. Föraren, en man, flygs med ambulanshelikopter till vård. Patrullen upprättar anmälan om misstänkt rattfylleri. Fordonet taget i beslag.

00:54 Rattfylleri, Luleå
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist på Hertsön. Föraren, en man, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri. Körkort och bilnycklar omhändertagna.

02:40 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en krog i Innerstaden med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit slagen i ansiktet av en annan man utanför krogen. Den misstänkte omhändertas för fylleri.

03:05 Försök till våldtäkt, Luleå
En man i 30-årsåldern grips på en krog (Allstar) i Luleå misstänkt för försök till våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat utanför en toalett, då en jämnårig kvinna utsattes för en sexuell handling. Mannen kommer att förhöras, därefter fattar åklagare beslut om han ska anhållas. Polisen är intresserad av tips och iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen. Ring polisen på 114 14 eller tipsa polisen via webben (se länk nedan).

Uppdatering 12:40
Mannen anhölls av åklagare efter förhör.

04:43 Stöld/inbrott, Älvsbyn
Polis beordras till Vidsel efter samtal om inbrott i en lägenhet. Lägenhetsinnehavaren har varit bortrest och upptäckte inbrottet när han kom hem. Bland annat saknas smycken och elektronik. Anmälan om grov stöld har upprättats. Polisens tekniker ska genomföra en teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen