22 september 07:04, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet, 00-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En bilist i Jokkmokk har bötfällts för otillåten solfilm.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:09 Rattfylleri, Kalix
En patrull stoppar och kontrollerar en bilist i Kalix. Föraren, en kvinna, visar tecken på att vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Hon misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

00:47 Trafikkontroll, Piteå
Polisen har haft en nykterhetskontroll i Annelund. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra, utan anmärkning.

01:32 Rattfylleri, Piteå
En patrull kontrollerar en bilist i Piteå. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri.

01:59 Misshandel, Kiruna
Polis beordras till en krog i Kiruna där någon fått ett ölglas kastat mot sig. Det misstänkte, en man, omhändertas för fylleri och anmälan om misshandel upprättas.

02:14 Stöld/inbrott, Haparanda
Polisen får samtal om pågående inbrott i en villa i centrala Haparanda. När polis kommer dit påträffar de en kvinna som försöker ta sig in i huset. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, har bland annat slagit sönder en ruta på ytterdörren. Kvinna grips av patrull. Hon misstänks bland annat för stöld genom inbrott och olaga hot, då hon hotat boende på adressen. Hon anhölls av åklagare efter förhör.

02:41 Ofredande, Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare där en man blivit sprayad med färgspray av en kvinna. Kvinnan har lämnat platsen innan polis kommer dit. Patrullen upprättar anmälan om ofredande.

05:13 Stöld/inbrott, Kalix
Samtal inkommer om inbrott i butiken tillhörande ett byggvaruhus på Galgbacksvägen i Kalix. Enligt initiala uppgifter var dörrar uppbrutna och knivar saknas. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och upprättar anmälan om stöld genom inbrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen