Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

22 september 07:59, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 70-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, se händelser nedan.

22.37 Våld mot tjänsteman, Jönköping
Polis larmades till ett kafé i centrala Jönköping där flera gäster vittnat om en person som uppträtt stökigt. När polis fick tag på mannen och skulle sätta in honom i polisbilen uppstod bråk mellan den misstänkte och en polisman. Mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för våld mot tjänsteman.

23.13 Skadegörelse, Tranås                               
Vittnen uppmärksammar hur en person hoppar på en parkerad bil, vilket gör att skador uppstår på bilens tak samt att mannen krossat en ruta på bilen med en hammare. Den misstänkte ska sedan ha sprungit från platsen, men polis fick tag på honom vid 23.30. Då han vägrade att uppge identitet greps han och en hammare togs i beslag. Gripandet hävdes dock då den misstänkte visade sig vara 14 år gammal. Han är misstänkt för skadegörelse.

Övrigt:

Polisen i Jönköpings län söker fortfarande efter den man i 80-årsåldern som försvann från ett boende i Bottnaryd vid 14-tiden i går. Mannen går dåligt, har kalt huvud och glasögon. Vid försvinnandet var han klädd i en rutig skjorta.

Han har en sjukdomsbild som gör att han förmodligen inte hittar tillbaka själv. Vid 22-tiden i går kväll inleddes räddningstjänst, vilket innebär att sökarbetet utökas och att polisen bland annat kan begära hjälp från andra myndigheter i eftersöket. Under morgonen har militären gått igång och hjälper till i sökarbetet. Polisen söker med hjälp av flera hundpatruller, tyvärr är det för dimmigt i området för att en helikopter ska kunna söka, men det kan bli aktuellt senare under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen