23 september 05:57, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Relativt lugnt under kvällen/natten i länet enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 21.16 Göteborg, misshandel
Polis och ambulans kallas till Hjällboskolan. Enligt larmet ska en person vara knivskuren/skadad av kniv. På platsen anträffas en man liggande med en mindre skada på ett ben. Den skadade förs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Polisen genomför även dörrknackning i området. Den skadade hörs på sjukhus, ingen gripen. Skadad betecknas som ett stick, oklar omfattning.  

Kl 23.14 Göteborg, rån, väpnat
En person, man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett rån  ca kl 22.00. Rånet ska ha ägt rum vid Rundstavsgatan vid en tunnel. Anledningen till händelsen vara att offret stämt träff med en person för sälja sin  Iphone. De avtalar ett möte på platsen vid Rundstavsgatan. Offret uppger att när han kommer fram möts han av fyra personer som drar upp honom i skogen. De misshandlar offret med slag och sparkar. De hotar även med en kniv mot halsen. Därefter tillgriper de plånbok och nycklar mm. Offret har endast en mindre sårskada i bakhuvudet. Ingen gripen. Offret tar sig hem till bostaden innan polis larmas.  

Kl 01.34 Göteborg, rån, väpnat
Polis kallas till Järntorget där två personer uppger sig blivit rånade. De båda offren uppger att de blivit hotande med kniv. Ingen är dock skadad. Gärningsmännen beskrivs som 5-7 personer, maskerade. Ett av offren har blivit av med sin ryggsäck, den andra sin plånbok, mobiltelefon samt en halskedja. Gärningsmännen försvann efter rånet mot Stora Nygatan. Polis anträffar de båda anmälarna på plats. Polisen tar uppgifter för anmälan.Ii samband med sökande i närområdet grips en kvinna. De båda rånoffren körs hem av polis.   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen