23 september 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Relativt lugnt under kvällen/natten enligt RLC. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 21.37 Halmstad, skottlossning/försök till mord
Polis larmas till en pizzeria vid Sperlingsgatan. Anmälaren/ägaren har hört något som lät som skottlossning och såg sedan en bil lämna platsen. Direkt efteråt så upptäcks hål i ett fönster till pizzerian. Ett fåtal personer befann sig inne i lokalerna när det inträffade. Ingen av dessa har skadats.
Polis kommer till platsen och området kring pizzerian spärras av för teknisk undersökning. Polisen finner hylsor på platsen. Troligen handlar det om två skott som har avlossats. Ingen gripen.

Kl 23.07 Halmstad, försök till mord
Vid ovan tidpunkt ringer den person som var anmälare i ovan skottlossning till polisen. Han har nu kommit hem till sin bostad och även där upptäckt att någon ska ha skjutit mot bostaden i Pålsbo. Beskjutningen har träffat en ruta till vardagsrummet och gått in i bostaden. Ingen befann sig i bostaden när skottlossningen ägt rum. Polis till platsen som konstaterar att det stämmer. Platsen spärras av och en teknisk undersökning ska genomföras. Ingen gripen.   

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen