23 september 18:34, Rattfylleri, Gotlands län

Den personbilsförare som polisen skulle stoppa på länsväg 147 stannade inte vid första stoppförsöket.

Polisen mötte det aktuella fordonet som då körde norrut på länsväg 147. När polisen hade vänt runt och skulle stoppa personbilen vägrade föraren till en början stanna.

Han genomförde en vänstersväng in på en grusväg innan han körde ut på länsväg 147 igen, denna gång söderut. Polisen gjorde upprepande stoppförsök. Föraren sänkte hastigheten och stannade till vid en skogsväg.

När polisen kontrollerade honom i sållningsinstrumentet gav det positivt utslag. Han medtogs till stationen för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri. Inne på stationen uppmätes hans alkoholhalt till 0.18 milligram per liter utandningsluft. Han är misstänkt för rattfylleri.

Han är även misstänkt för att ha kört bilen utan giltig behörighet. Han är misstänkt för grov olovlig körning då han har ett återkallad körkortsbehörighet sedan tidigare. Han är även misstänkt för att ha brukat ett avställt fordon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen