24 september 05:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson. Ikväll kommer Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

23.40 Borås, skadegörelse
Flera inringare larmar om någon form av detonation på Sturegatan. Något har kastats in genom entrédörren till ett flerfamiljshus och exploderat. Flera rutor kring entrén har krossats men ingen person har kommit till skada. Det kan vara en bangers som har kastats in men det är något oklart i nuläget. Resterna av det som exploderat är taget i beslag för analys. En anmälan om skadegörelse har upprättats.

00.42 Göteborg, drograttfylleri m.m.
På Lars Kaggsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som saknar körkort. Han visar även tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning. Han rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning och bilen tas i beslag.

00.43 Göteborg, stöld
På Musikvägen ser vittnen hur 2-3 personer lyser med ficklampor och sågar på en bil. Polis kommer snabbt till platsen och två män i 35-årsåldern kan gripas misstänkta för stöld. De har sågat loss en katalysator från bilen och lagt den i sin egen bil. I deras bil hittas även den tigersåg som använts. Både katalysator och tigersåg tas i beslag. En tredje person är fortfarande på fri fot.

04.59 Vänersborg, brand
På Flanaden har det av okänd anledning börjat brinna på en balkong i ett flerfamiljshus. Branden ska även ha spridit sig till en altan nedanför innan räddningstjänsten kunde släcka. Inga personskador. Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen