Uppdaterad 24 september 11:43

24 september 09:34, Brand, Jönköping

Lastbilsbrand på E4 i södergående körfält söder om Gränna.

08.53 SOS-larm till polisen om en lastbilsbrand på E4 söder om Gränna i södergående körriktning.

09.09 polisen är framme på platsen, E4 stängs av i södergående körriktning.

09.22 lastbilen är helt utbrunnen.

09.42 bärgare är på väg till brandplatsen. Det finns uppgifter om att upp till 200 liter diesel ska ha läckt från lastbilen i samband med branden. Brandplatsen ligger i ett vattenskyddsområde.

10.15 ett körfält kommer nu att öppnas för trafik i södergående riktning.

10.22 trafiken på E4 i södergående riktning mellan Gränna och Jönköping beräknas bli starkt påverkad under flera timmar framåt. Trafikanter uppmanas att om möjligt undvika vägsträckan.

11.15 brandplatsen och arbetet som återstår där skyddas nu av TMA-fordon. Ett körfält är öppet för trafik. Delar av den delvis utbrunna lasten ska lastas om till ett annat fordon och därefter kommer bärgningen att påbörjas. En entreprenör kommer att gräva bort jord som kontaminerats av diesel från lastbilen.

11.42 bärgnings- och saneringsarbetet beräknas vara klart ca 17.00 och fram till denna tid beräknas man kunna hålla ett körfält öppet för trafik.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen