25 september 05:05, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och ikväll kommer Stefan Gustafsson.

22.55 Trollhättan, bilbrand
På Slåttervägen i Kronogården ser vittnen hur en person häller bensin över två bilar och tänder på. Därefter springer personen från platsen. Polisen söker i området och kontrollerar en del personer men det finns i nuläget ingen misstänkt.

23.48 Borås, försök till allmänfarlig ödeläggelse m.m.
En hög smäll hörs från ett trapphus i centrala Borås. Någonting har detonerat och en fönsterruta har krossats av smällen. Polis kallas till platsen och i närheten hittas någon form av sprängladdning, troligtvis hemmagjord, som inte har detonerat. Området spärras av och Nationella bombskyddet åker till platsen. Man undersöker föremålet och säkrar det. Föremålet ska genomgå en teknisk undersökning för spårsäkring samt för att fastställa vad det är. Ingen person har kommit till skada och det finns i nuläget ingen känd hotbild mot någon eller något i området. Polisen har inlett förundersökning om skadegörelse samt framkallande av fara för annan när det gäller smällen i trapphuset. En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts angående föremålet som anträffades utomhus.

23.49 Skara, misshandel
I Gamla staden har en man i 30-årsåldern blivit knivskuren vid ena ljumsken. Enligt vittnen har han blivit jagad av en annan man med kniv. Enligt initiala uppgifter är mannen lindrigt skadad och vill inte följa med ambulansenm till sjukhus. Tack vare bra vittnesmål kan en man i 25-årsåldern gripas misstänkt för misshandel.

23.50 Lidköping, bilbrand
På Skaragatan har två bilar börjat brinna enligt räddningstjänsten. Bilarna står nära ett garage och troligen är branden anlagd. Räddningstjänsten släcker och garaget klarar sig. Polisen skriver en anmälan om mordbrand.

03.38 Trollhättan, bilbrand
I Kronogården har två bilar satts i brand på en parkering. Det har brunnit kraftigt men det ska inte ha varit någon spridningsrisk enligt räddningstjänsten. En bil har setts lämna platsen i samband med branden. En bensindunk som hittades på platsen är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen