25 september 08:24, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Sörmland.

07.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03.13 inbrottslarm från en skola på Norr i Katrineholm. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon ska ha förorsakat brytmärken på ett fönster. Ingen tecken på stöld inomhus men polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt.

05.52 samtal till polisen om att en inringare misstänker inbrott i en garagelänga i centrala Nyköping. Polisen åkte till platsen och kunde bekräfta misstankarna om inbrott. Polisen väntade att att en misstänkt person skulle komma ut och det hände också. En man i 40-årsåldern kom plötsligt ut från garagelängan och kunde gripas av polispatrullen. Polisen förde den gripne till polisstationen där han kommer att förhöras som misstänkt för stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning kommer också att genomföras för att säkra spår och ta reda på vilka skador som uppstått.

Fyra viltolyckor utan personskador, med rådjur och hjort har inträffat under morgonen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen