25 september 08:24, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.42 polisen har hittils detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

00.37 samtal till polisen från ett vaktobolag om att man misstänker inbrott på en skola på Lasarettsgatan i Motala. Ett fönster är öppet och minst en dator saknas från lokalerna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt.

00.48 samtal till polisen om att ljud hörts på en innergård på Nygatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det finns en misstanke om att någon har försökt att kasta in ett brinnande föremål genom ett fönster men att det inte har kommit genom fönstret. Polisen har påbörjat en utredning om försök till mordbrand. Ingen har skadats och det finns ingen misstänkt.

02.19 larm om brand och när polisen kommer till platsen brinner en bil på Gamla Övägen i Norrköping. Polisen har påbörjat en utredning skadegörelse genom brand utan misstänkt.

02.53 SOS-larm till polisen om brand i en ladugård på Stratomtavägen i Linköping.  Ladan brann ner och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt, men polisen tar gärna emot tips och iakttagelser från Vallaområdet / Stratomtavägen under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

03.35 SOS-larm till polisen om brand på Kabelvägen i Norrköping. En bil har brunnit och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

04.10 SOS-larm till polisen om brand på Järngatan i Norrköping. Det visade sig vara en bil som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand utan misstänkt.

05.06 SOS-larm till polisen om brand på Katrineholmsvägen i Åby. Det visade sig vara en bil som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen