Uppdaterad 25 september 11:52

25 september 10:08, Trafikhinder, Värnamo

Älgtjur på E4 Värnamo.

06.36 polisen fick samtal om att en älg befann sig på fle sida om viltstängslet på E4 vid trafikplats Värnamo norra, på norrgående sida. Polisen åkte till platsen för att varna trafikanter men då hade älgen försvunnit.

07.24 polisen får samtal om att en älgtjur nu befinner sig på fel sida om viltstängslet ungefär på samma plats som tidigare. Polisen åkte till platsen, nu utrustade med jaktgevär för att som sista utväg avliva älgen om trafikfaran bedöms som överhängande. Älgen ville tydligen inte träffa polisen så den hade även nu lämnat platsen.

09.00 polisen får ytterligare samtal om att älgen är framme och visar sig. Även den här gången lyckas älgen undvika polisen. Vid en närmare kontroll av viltstängslet upptäcktes ett stort hål som kan ha gjort det möjligt för älgen att komma in mot körbanan. Polisen har nu kontaktat Trafikverket som kommer att skicka ut entreprenör till platsen för att åtgärda viltstänglset. Förhoppningsvis kommer både älgen och trafikanterna nu att klara sig utan incidenter.

14.45 en jägare har nu sökt av området med en älghund och älgen har flyttat på sig från området. Trafikverkets entreprenör är nu framme på platsen och lagar stängslet.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen