Uppdaterad 26 september 08:34

25 september 11:53, Uppdatering, Borås

Uppdatering gällande särskild händelse med anledning av explosionerna i Borås.

Klockan 12.30 kommer polisens presstalesperson Ulla Brehm att finnas på plats utanför polishuset i Borås för att svara på medias frågor om ovanstående händelser.

Uppdatering klockan 14.22: Gällande explosionen inne trapphuset där en fönsterruta krossades är rubriceringen ändrad från skadegörelse samt framkallande av fara för annan till allmänfarlig ödeläggelse. I det andra fallet med den odetonerade sprängladdningen som anträffades utomhus är rubriceringen försök till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen har med anledning av att två liknande händelser inträffat i Borås de senaste dygnen inlett en särskild händelse. Detta för att utnyttja och samordna polisiära resurser effektivt i arbetet som nu bedrivs efter händelserna.

Polisen arbetar trygghetsskapande i Borås med hög synlighet. Dörrknackning genomförs också i arbetet med att samla in information som kan leda utredningsarbetet framåt.

Uppdatering 2019-09-26 klockan 08.09: Under gårdagskvällen påbörjades dörrknackning i området i anslutning till explosionen som inträffade natten mot onsdag. Dörrknackningen är ett omfattande utredningsarbete, som kommer att pågå även under torsdagen. Det har hittills i det utredningsarbete som bedrivits inte framkommit något som lett fram till någon misstänkt eller frihetsberövad. Inte heller gällande någon eventuell hotbild eller motiv. Polisen är angelägen om att få in tips och iakttagelser gjorda av allmänheten i anslutning till händelsen.

Eventuella tips och iakttegelser gjorda i området före och strax efter tidpunkten för händelsen tas tacksamt emot via växeln 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen