Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

25 september 14:05, Narkotikabrott, Göteborg

Polisinsats i västra Frölunda efter tips. Flertalet patruller samt helikopter deltog.

Polisen har genomfört kontroll av fordon och ett antal personer i området kring Frölunda torg efter tips från allmänheten.

Inledningsvis handlade de uppgifter som polisen får in om två fordon och sammantaget åtta personer. Polisen kunder relativt snabbt identifiera och stoppa en av dessa bilar. I bilen fanns tre personer som kontrollerades. Den andra bilen hittades tom vid Topasgatan, från bilen har ett antal personer sprungit enligt vittnesuppgifter. Dessa persoenr har sedan eftersökts av ett antal polispatruller, även helikopter var varit delaktig i sökandet.

De uppgifter som polis inledningsvis fått tips om handlade om att en person varit synlig med ett möjligt vapen. När polisen sedan kontrollerar den första bilen så finner man misstänkt narkotika som beslagtagits.  På underlag av ovan uppgifter så upprättar polisen anmälan om vapenbrott samt brott mot narkotikastrafflagen.

Insatsen är nu avslutad. Inget vapen har anträffats. Det var en mindre mängd misstänkt narkotika som anträffades. Ingen person har kunnat knytas till beslaget. Det innebär även att ingen person har blivit frihetsberövad.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen