Uppdaterad 26 september 22:20

26 september 20:24, Sammanfattning kväll, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser

17:41 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri mm centrala Luleå

Samtal inkom till polisen om en stulen bil under färd där föraren setts dricka alkohol tidigare under dagen. Patruller skickades till den plats inringaren kunde beskriva och patrullerna fick stopp på bilen i höjd med Sunderbyns sjukhus. En man i 40 års åldern kunde gripas på plats misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och stöld. Mannen är förd till polisstationen för vidare utredningsuppgifter. Bilen har tagits i beslag. Mannen är anhållen.

17:42 Grovt olaga hot mm, centrala Luleå

Två män i 25 års åldern har gripits då de är misstänkta för grovt olaga hot, narkotikabrott innehav, brott mot knivlagen och försök till främjande av flykt. Väktare från Luleå centrum ringde till polisen efter att de varit misstänkta för stöld ur butik. Då väktarna konfronterade de bägge männen tog en av dem upp ett pistolliknande föremål och riktade det mot väktarna vid två tillfällen. Till slut kunde väktarna närma sig männen för ett gripande och då sprang en av männen medan den andra försökte hindra väktarna från att kunna springa efter. Väktarna kunde gripa de bägge och polisen kom till platsen. På männen hittades narkotika, och patrullen hittade även kniv och knogjärn på männen. Männen fördes till polisstationen och sedvanligt utredningsarbete pågår. Det pistolliknande föremålet visade sig vara en soft airgun.

18:18 Fjällräddning, Tjålle Siikavuopio

Ambulans och polis larmades gällande en fjällräddning på Tjålle. En man hade kraftiga bröstsmärta behövde omedelbar hjälp. Vakthavande befäl inledde räddningsinsats och tillkallade fjällräddare mot platsen. En helikopter från Abisko rekvirerades där den hämtade upp fjällräddare och ambulans personal och åkte mot platsen. Mannen kunde lokaliseras och flögs till väntande ambulans som förde vidare mannen till sjukhuset.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen