Uppdaterad 27 september 11:05

27 september 06:41, Trafikolycka, personskada, Borlänge

På Repbäcksvägen i Repbäcken har en bil och moped krockat av okänd anledning.

Mopedföraren bedömdes initialt som allvarligt skadad. Det är en man som ännu inte är fullständigt identifierad. Bilföraren är en man i 50-årsåldern.Det finns ingen information om skador på honom. Däremot visade han tydliga tecken på narkotikapåverkan. Mannen har gripits misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Han misstänks dessutom för drograttfylleri.

Uppdatering 11:00.                                                                                                                                                     Den inblandade mopedisten, en man i 40-årsåldern, är avliden. Anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringarna har ändrats, och är nu grovt vållande till annans död, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen