Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

27 september 16:52, Olaga hot, Svalöv

Svalövs kommun. Hotsituation utomhus.

Polisens regionsledningscentral får samtal om en hotfull situation i en mindre ort i Svalövs kommun. Ingångsinformationen säger att en man hotar andra personer utomhus, med något som liknar ett skjutvapen. Polis skickas till platsen.

Efter några timmar kan den misstänkta gärningsmannen gripas på en adress i närheten av platsen där hotsituationen utspelade sig.

Ingen person är fysiskt skadad. Polisen har under hela skeendet haft god kontroll och det har inte varit någon fara för utomstående.

Gärningsmannen är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott. Brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång och eventuellt kan misstanke om ytterligare brott tillkomma. Polisen har utfört ett antal utredningsåtgärder och flera är att vänta.

Under tiden polisinsatsen pågick har tillfartsvägar till aktuell adress varit avspärrade i syfte att minimera risken för tredje person. Avspärrningarna har inneburit viss trafikpåverkan.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen