Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 september 09:32

28 september 01:13, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Fredagskväll/natt

Umeå

Runt kl 22 stoppades en personbil i centrala Umeå. Misstanke om drograttfylleri uppstod varpå föraren frihetsberövades och medtogs för kroppsbesiktning samt förhör. Mannen som är i 25 års åldern blev även misstänkt för Grov olovlig körning, brott mot knivlagen och Narkotikabrott eget bruk. Bilnycklarna omhändertogs för att hindra fortsatt färd.

Kl 22:20 Blev en kraftigt berusad man i 31 års åldern misshandlad utanför Bishops i Umeå. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

Kl 23:30 En man i 27 års åldern utsattes för personrån i centrala Umeå. Ingen frihetsberövad i ärendet i nuläget.

Uppdatering 09.30 av kommunikatör Maria Linné: Det uppges röra sig om flera okända gärningsmän som med våld och hot om våld har tvingat till sig tillhörigheter av målsäganden. Målsäganden ska inte ha fått några allvarligare skador. Ingen är frihetsberövad i ärendet.

Kl 00:30 En man i 29 års åldern blev gripen i centrala Umeå för olaga hot.

Uppdatering 09.30 av kommunikatör Maria Linné: Den misstänkte ska oprovocerat ha hotat en annan person med en kniv på Skolgatan i Umeå. Mannen greps misstänkt för olaga hot men släpptes åter på fri fot efter förhör.

I övrigt är det mkt fylleri runt om i länet.

 

Uppdatering 07:51 av Maria Linné, kommunikatör:

00:04 Knivlagen, Lycksele
Polisen beordras till en restaurang i Lycksele där personal har envarsgripit en man misstänkt för brott mot knivlagen. Patrullen åker dit och avlägsnar mannen som är i 50-årsåldern. En anmälan om brott mot knivlagen upprättas.

00:28 Misshandel, Umeå
Polis beordras till en krog i centrala Umeå med anledning av en misshandel. En man i 45-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna i 40-årsåldern. Deras relation är oklar. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

02:16 Misshandel, Umeå
Polis beordras till centrala Umeå med anledning av ett bråk. När polisen kommer till platsen är det lugnt där. Ingen person behöver ambulanstransport, oklart om någon behöver uppsöka sjukvård. En person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Den omhändertagna mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks också för misshandel.

02:18 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till ett snabbmatsställe i Umeå med anledning av ett bråk. En man har blivit misshandlad av en okänd gärningsman. Målsäganden, som är i 20-årsåldern, förs med ambulans till sjukvård. Skadeläget är oklart. En anmälan om misshandel upprättas.

Utöver ovanstående ärenden har nio personer i Västerbottens län omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer från klockan 22.00 på fredagskvällen.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen