28 september 07:52, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 100-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Fem personer har gripits, se nedan, och 27 personer har frihetsberövats i olika ärenden på grund av fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri, psykisk ohälsa etc.

23.02 Polis larmades till en krog i centrala Norrköping. En man misstänktes ha betalat med falska sedlar. Polis kom dit och grep mannen, som är i 25-årsåldern. Han är misstänkt för olovlig befattning med falska pengar, brukande av falska sedlar och penningförfalskning. Han anhölls av åklagare under natten.

23.08 Polis larmades till en lägenhet i Finspång. En man skulle ha hotat en annan man med ett skjutvapenliknande föremål. Polis kunde lokalisera en misstänkt man i en bostad i närheten. Han är i 20-årsåldern. Mannen greps, misstänkt för bland annat grovt olaga hot, alternativt olaga hot, och ringa vapenbrott. Fler förhör behöver hållas. Åklagare fattade under natten beslut om att han ska anhållas.

02.13 En polispatrull larmade till ledningscentralen att det var bråk utanför ett par krogar på Drottninggatan i Motala. Tre män greps för misshandel och olaga hot. De är i 20-25-årsåldern. Samtliga gripanden hävdes under morgonen. En man i 20-årsåldern ska ha blivit utsatt. Han ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen