28 september 08:58, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

En viltolycka har inträffat, ingen person har kommit till skada.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:09 Alkohollagen, Östersund
Polisen kontaktas angående en större ungdomsfest som spårat ur i Bringåsen utanför Östersund. Lokalen är godkänd för cirka 150 personer men det är minst 300 personer på plats. Flera berusade minderåriga finns på platsen. Två personer omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. De överlämnas till vårdnadshavare. 

Polisen bedömer att festen är en offentlig tillställning. Då tillstånd inte har sökts för tillställningen, samt då det finns minderåriga på plats, upprättas en anmälan om brott mot ordningslagen. Polisen upplöser festen.

23:41 Knivlagen, Östersund.
Polisen stoppar och kontrollerar en cyklist i centrala Frösö. Cyklisten, en man i 25-årsåldern, misstänks för stöld alternativt häleri då det visar sig att cykeln är anmäld stulen. Han misstänks också för brott mot knivlagen då han bär kniv och knogjärn.

23:43 Trafikbrott, Strömsund.
Polisen  försöker stoppa en man på en fyrhjuling men mannen vägrar stanna på polismans tecken. Föraren kör ifrån polisen och kan inte återfinnas. Polisen upprättar en anmälan om vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt framfört fordon utan hjälm.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen