Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 28 september 22:10

28 september 09:54, Uppdatering, Boden

Polisen vidgar sökandet efter den försvunne pojken, Boden.

Den 15 åriga pojke som anmäldes försvunnen i onsdagskväll är nu inne på sitt tredje dygn. Polisen vidgar nu söket och ber om allmänhetens ögon.

Polisens sökområde har varit i Bodenområdet under dessa två dygn med koncentration kring området Pagla. Sökområdet kommer fortsätta ha utgångspunkt Bodenområdet men man kommer vidga söket ytterligare och ser hela länet som intressant.

- Alla iakttagelser som görs är av vikt. Vi behöver allas ögon, ser man någon som liknar den försvunne pojken är vi intresserad oavsett var i länet det är, säger Lars Öberg räddningsledare och till vardags Lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten.

Under dagen fortsätter söket med oförändrad styrka. Polisen kommer att ha igång hundpatrull, helikopter och fotpatruller. Utöver polisens resurser så kommer även militärer från Försvarsmakten att delta under dagen. Likaså frivilliga personer från organisationen Missing People. Polisen vill även uppmana alla som har egen kreatur eller matar vilda djur ser över sina utrymmen.

- Det är bra om man exempelvis har djurhållning att man tittar igenom sina utrymmen, säger Lars Öberg.

Den försvunne pojken är ca 180 cm lång, har mörkt hår och asiatiskt utseende. Han bar troligen vid försvinnandet en svart huvtröja, mörkblåa mjukisbyxor med vita sträck längs byxbenet samt beige skor av märket Björn Borg. Alla iakttagelser, oavsett plats är av vikt. Ring polisen på telefon 11414 om du har gjort någon iakttagelse som kan vara intressant.

Uppdatering kl 22.08

Polisen har sökt efter den försvunne 15-åriga pojken under hela dagen utan resultat. Eftersöket återupptas kl 07.00 imorgon söndag.

Mediekontakt:

Maria Jakobsson, Kommuikatör tel 070-2525673

Lars Öberg, Räddningsledare tel 010-5684788

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen